Даг Бендоу нагадав, як Україні роками обіцяли вступ в НАТО / колаж УНІАН, фото facebook.com/NATO, кадр з відео

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Рональда Рейгана Даг Бендоу.

Він наголошує, що саме Володимир Путін ухвалив рішення про повномасштабне вторгнення в Україну, тож він несе відповідальність за війну. Однак, на думку автора, європейські чиновники поділяють з Путіним цю відповідальність.

"Українці повинні пам’ятати, що союзники постійно їх обманюють. У 2008 році НАТО взяло на себе зобов’язання, яке жоден європейський уряд і жодна подальша адміністрація США не були готові виконувати. Протягом 14 років усі члени альянсу разом із брюссельською бюрократією брехали Києву, брехливо наполягаючи на тому, що вони з нетерпінням чекають на приєднання України до альянсу", – пише Даг Бендоу.

Відео дня

При цьому автор наводить досить суперечливу думку про те, що Путін вирішив завоювати Україну буцімто саме через цю гіпотетичну перспективу розширення НАТО.

Війна в Україні: погляд із Заходу

Як писав УНІАН, видання Bloomberg розкритикувало позицію США щодо українських ударів по нафтопереробних заводах в Росії. Видання пише, що Байден перетворився на ситуативного союзника Путіна.

Також ми розповідали, що колишній командувач Об'єднаних сил Великої Британії генерал Річард Берронс бачить "серйозний ризик" української поразки у війні вже цього року. 

Вас також можуть зацікавити новини: