Джо Байден і Володимир Путін провели переговори в Женеві / Reuters

Президенти США Джо Байден і Росії Володимир Путін в ході недавньої зустрічі в Женеві не уклали ніякої угоди по Україні, попри те, що піднімали "українське питання".

На думку аналітика Фонду "Демократичні ініціативи" Марії Золкіної, домовитися про якісь компроміси в обхід України неможливо. Про це вона розповіла "РБК-Україна". Золкіна пояснює це тим, що подібні рішення потім елементарно не будуть легітимізовані українським суспільством. Влада, за її словами, це вже зрозуміла.

"Тобто це може призвести тільки до внутрішньої нестабільності. А ще менше ніж у війні наші західні партнери зацікавлені в тому, щоб Україна перетворилася на країну управлінського хаосу", - пояснила експерт.

Відео дня

Зустріч Байдена з Путіним

16 червня в Женеві відбулася перша зустріч Байдена у ролі президента США з російським главою Володимиром Путіним. Сторони обговорювали, зокрема, роль Росії в кібератаках на об'єкти Штатів, питання України, договір про ядерні озброєння та отруєння Навального.

За результатами саміту пройшли прес-конференції президентів. Путін говорив про Україну, вступ до НАТО і Мінські угоди. Байден про це згадав лише побіжно. При цьому американський глава заявив, що у відносинах з РФ хоче передбачуваності і стабільності, а Путін, мовляв, прагне уникнути холодної війни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи саміт Байдена і Путіна, пізніше заявив, що"Америка повернулася, і тепер настав час змусити Росію піти з України".