Коли Курбан-байрам у 2021 році / фото ua.depositphotos.com

13 травня мусульмани України та світу відсвяткували важливе свято Ураза-байрам. У 2021 році святкується ще одне велике ісламське свято - Курбан-байрам. З 2020 року він є державним святом в Україні. У цей день мусульмани здійснюють жертвопринесення і проводять святкову молитву. Це свято є кульмінацією традиційного паломництва до Мекки.

Дата Курбан-байрам в 2021 році

Читайте такожСвяткові вихідні у червні 2021: коли та скільки днів відпочинку отримають українціСвято відзначається через 70 днів після Ураза-байрам, в десятий день ісламського місяця Зуль-хіджа. Цього року він святкується 20 липня. Відзначати Курбан-байрам починають ввечері напередодні дати, а триває святкування до 23 липня.

Традиції Курбна-байрам - що можна і не можна робити

Свято встановлено на честь жертвопринесення ісламського пророка Ібрагіма. Ангел з'явився йому і передав наказ Аллаха принести йому в жертву свого сина. Його син змирився зі своєю долею, а чоловік дуже страждав душею, але виконав наказ. У нагороду за пройдене випробування Аллах підмінив сина Ібрагіма на барана, а у самого чоловіка незабаром народився другий син.

Відео дня

У Курбан-байрам мусульмани згадують про відданість Богу і милосердя Всевишнього. Віруючі старанно моляться в мечеті, роблять добрі справи, подають милостиню. На свято не можна одягати брудний та старий одяг, молитися в нечистому місці. Після святкової молитви мусульмани приносять в жертву барана, козу або корову. М'ясо жертовної тварини з'їдають за загальним столом, а шкуру відносять в мечеть. Після свята віруючі відвідують рідних, дарують їм подарунки.

Вам також може бути цікаво: