Польський режисер створив фільм про Путіна / фото AIO Studios

На 26 вересня призначено прем'єру нового біографічного фільму про президента Росії Володимира Путіна. Фільм створено за допомогою штучного інтелекту, пише The Guardian.

У своєму повідомленні польська студія AIO повідомила, що фільм під назвою "Путін" буде показаний у 35 країнах. Стрічка описується як "близько і особисто пов'язана з історією кремлівського лідера".

"Путін", про який уперше було оголошено в травні 2022 року, - це англомовний дебют польського режисера Бесаліля, також відомого як Патрік Вега.

У заяві режисер повідомив, що створив власну технологію штучного інтелекту для створення кіноверсії Путіна.

"Запросити Путіна в студію на 20 000 кадрів було неможливо, а доступні в Інтернеті архівні матеріали не давали змоги підготувати модель діпфейка у високій роздільній здатності, придатну для кінематографічного використання. У результаті, після майже двох років розробки, ми створили нашу новаторську технологію на основі штучного інтелекту, яка дозволяє нам створювати кінематографічних персонажів, не покладаючись на реальну людську модель", - розповів режисер.

Первісно названий "Злодій у законі", фільм також включає кадри, зняті українськими кінематографістами під час російського вторгнення.

У трейлерах фільму, зокрема, є кадри, на яких Путін у брудному підгузку займається карате і протистоїть Борису Єльцину.

"Путін - це не просто фільм. Це відповідь на глобальне прагнення зрозуміти мотиви і дії однієї з найбільш суперечливих фігур сучасної політики. Місія моєї постановки - надати глядачам "посібник користувача" Путіна, покликаний полегшити страх і невпевненість, які домінують у сьогоднішньому світі", - додав режисер.

Нагадаємо, раніше режисер фільму заявляв, що хоче показати зв'язки диктатора з російською мафією. За словами Бесаліла, цей трилер стане художнім протестом проти Путіна і війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: