president.gov.ua

Віце-президент Байден привітав формування нової коаліції та уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляє прес-служба глави української держави.

Президент Порошенко наголосив, що новий уряд продовжить реформи, активно співпрацюватиме з МВФ і виконуватиме Мінські домовленості. У цьому контексті віце-президент Байден запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну. Зокрема було домовлено, що найближчим часом буде укладено угоду про виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 мільярд доларів США.

Співрозмовники відзначили важливість активізації боротьби з корупцією в Україні та якнайшвидшого призначення нового Генерального прокурора.

Відео дня

Президент України також поінформував віце-президента США про погіршення ситуації на Донбасі та наголосив на тенденції до збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку контрольованих Росією бойовиків.

Читайте такожУ ЄС та США привітали Гройсмана з призначенням на посаду прем'єр-міністра

Віце-президент США засудив ескалацію з боку проросійських бойовиків, висловив підтримку підходів української сторони до вирішення конфлікту, а також запевнив у незмінній позиції Вашингтону щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Президент Порошенко і Віце-президент Байден вчергове закликали керівництво РФ негайно звільнити Надію Савченко, стан здоров’я якої погіршується внаслідок сухого голодування.

Читайте такожУ Порошенка є не менше чотирьох кандидатур на посаду генпрокурора - Луценко