Експерт прокоментував

За його словами, якщо цього не відбудеться найближчим часом, то розчарованість від дій ЄС буде тільки наростати, відповідно, зменшиться і підтримка європейської інтеграції, передає Апостроф.

Майстер зазначив, що Україна дійсно виконала всі зобов'язання, і ЄС повинен був би фіналізувати лібералізацію візового режиму, як і було оголошено ще в листопаді 2016 року.

Читайте такожЧерговий "успіх" на шляху до українського "безвізу": ЄП взагалі вирішив відмовитися від чіткої дати голосування

Відео дня

"Але ця проблема має часткове відношення до України. Головна причина – криза всередині європейського клубу як результат великого потоку іммігрантів минулого року. Тому серед країн-членів немає великого бажання надавати безвізовий режим такій великій країні, як Україна", - розповів експерт.

Також, продовжив він, зростаючий тиск від популістських рухів теж додає проблем. Міграція – це дуже чутлива тема. І останнє - це те, що деякі країни хочуть побачити більшого прогресу в боротьбі з корупцією, тому вони поки і блокують це рішення щодо надання безвізового режиму.

Раніше із сайту Європейського парламенту зникла дата розгляду безвізового режиму для українців.

Як повідомляв УНІАН, секретаріат Європейського парламенту отримав вказівку прибрати з веб-сайту індикативну дату голосування щодо безвізового режиму для України, щоб не створювати "некоректні негативні очікування".