Podrobnosti.ua

Затриманий у Слов'янську псевдо-активіст "Правого сектора" Віталій Ковальчук виявився фітнес-тренером з Києва, повідомляють Подробности.

Хоча телеканали Росії показували його як учасника Євромайдану з Вінниці, який приїхав атакувати блокпости на Донбас, не знаючи, що там війна.

Читайте такожУ Слов'янську закриті майже всі ювелірні магазини і банки - ЗМІ

Відео дня

Фото мирного Віталія Ковальчука виявили майже відразу - на сайті мережі столичних спортивних клубів GymFit.

Представники "Правого сектора" вивісили у соцмережі Вконтакте скріншот сторінки тренера, щоб підтвердити: хлопець до них не має ніякого відношення.

"Тренерський стаж - 3 роки. Молодий, амбітний, комунікабельний. Життєве кредо: "Тільки вперед!" - так характеризують Ковальчука на роботі.

Читайте такожНа Донбасі готують нові провокації з жертвами серед населення - журналіст

У Слов'янську ж його підозрюють у тому, що він брав участь 20 квітня в нападі на блокпост біля села Билбасівка, де під час перестрілки 3 людини було вбито, кілька поранених.

Віталій Ковальчук прославився на відеозаписі, опублікованому Life News. Там добряче побитий і явно деморалізований молодий чоловік "у гламурному пальтечку" розповідає, що він кілька місяців жив на Майдані Незалежності в Києві, де й познайомився з членами "Правого сектора".

Ковальчук також висловив упевненість, що якщо його відпустять, він одразу ж поговорить зі своїми однодумцями з "Правого сектора" і буде наполегливо відмовляти їх від відвідування південного сходу України.

Читайте такожКримські сепаратисти поки не пускають "самообороновців" Криму на Донбас

На сайті самого спорт-клубу GymFit Віталій Ковальчук зник з команди тренерів. Хоча кеширована копія сторінки показує - ще 17 квітня такий тренер дійсно працював у фітнес-клубі на Шулявці. Але його фото фізично видалили з офіційної сторінки.

Нагадаємо, що "Правий Сектор" категорично спростував свою участь в перестрілці біля блокпосту в Слов'янську в ніч на 20 квітня, заявивши, що перебувають у підпорядкуванні українських силовиків.