Дмитро Разумков / Фото УНІАН

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив про початок "реанімації" Мінського процесу з врегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Разумков сказав у коментарі журналістам у Києві.

"Я думаю, що з приводу карти ("Дорожньої карти" імплементації Мінських угод - УНІАН) - вона більш ніж чітко прописана в тих же Мінських домовленостях. Головне, щоб усі учасники процесу дійсно хотіли її реалізації. На жаль, ми сьогодні бачимо трошки іншу ситуацію, в першу чергу - з боку РФ", - зазначив він.

Відео дня

За словами Разумкова, щодо Донбасу реалізується політика "малих кроків".

"І нам, і вам хотілося б, щоб це була політика "широких мазків" і повернення цих територій, але реально, особливо на тлі того, що багато було упущено протягом останніх п'яти років, сьогодні це буде робити досить важко, і швидким цей процес буде назвати теж важко", - сказав Разумков.

Читайте такожПроцес реінтеграції Донбасу буде важким і довгим - Разумков

За його словами, переговори між учасниками Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі "реанімуються" завдяки поверненню до складу української делегації Леоніда Кучми.

"Ми бачимо певні позитивні моменти вже. Ми бачимо реанімацію "Мінська" завдяки тому, що президент повернув у цей процес Кучму", - сказав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, Кучма був призначений офіційним представником України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі 2 лютого 2015 року. 2 жовтня 2018 року він припинив участь у роботі цієї групи.

3 червня президент Володимир Зеленський заявив, що переговори в рамках ТКГ відновляться в Мінську 5 червня на чолі з Кучмою.

Згодом на сайті глави держави було оприлюднено розпорядження про повноваження Кучми на громадських засадах представляти Україну в ТКГ.