Роскомнадзор / rusmonitor.com

The New Times отримав перше попередження від Роскомнагляду за дев'ять років, порушення було знайдено в матеріалі "Лише б не було війни", пише РБК з посиланням на головного редактора видання Євгенію Альбац.

У тексті згадується заборонений в Росії "Правий сектор", але в матеріалі не вказано, що діяльність організації була заборонена рішенням Верховного суду.

Читайте такожУ Росії суд оштрафував журналіста за фотографію візитки Яроша

Відео дня

Прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський підтвердив винесення попередження. "Це очевидне порушення, ми багато разів попереджали ЗМІ, як треба писати про заборонені організації", — заявив він. Крім попередження, журнал отримає штраф за адміністративне правопорушення, уточнив Ампелонський. Головний редактор викликана до Роскомнагляду для складання протоколу.

Відзначається, що попередження було винесено 1 лютого — в той же день, коли на сайті журналу був опублікований матеріал про старшу доньку президента Володимира Путіна Марію Фаассен, яка раніше носила прізвище Воронцова.

Читайте такожРоскомнагляд заблокував сайт "РБК Україна" за "заклики до війни кримських татар з РФ"

Нагадаємо, за даними The New Times, Фаасен живе в Москві в будинку, що охороняється, з видом на посольство США, і працює аспірантом в Інституті дитячої ендокринології при Ендокринологічному науковому центрі МОЗ РФ.

Після публікації матеріалу на сайті The New Times виявився недоступний для відвідувачів. Він перестав відкриватися близько полудня і ввечері працював з перебоями.