REUTERS

Таку думку американський президент висловив в інтерв'ю CBS, передає РБК.

Заява Обами прозвучала в контексті обговорення міграційної кризи. Обама зазначив, що це не лише європейська проблема, але й проблема Сполучених Штатів. Особливу увагу Обама звернув на те, що в Європі на тлі міграційної кризи зміцнюється ультраправий націоналізм, який "загрожує європейській єдності, а в деяких випадках експлуатується такими людьми як Путін".

На питання, чи прагне російський президент розділити Європу, Обама відповів, що Путін не завжди дотримується ідеї європейської єдності.

Відео дня

Читайте такожРосія повернулася до імперської політики - Дуда

"Пан Путін зазвичай розглядав НАТО, ЄС, трансатлантичну єдність як загрозу російській владі", — сказав Обама. "Я думаю, що він помиляється. Я вказав йому, що насправді сильна, об'єднана Європа працює із сильною, орієнтованою на зовнішній світ Росією — це правильний рецепт", — сказав Обама, додавши, що поки повністю не переконав у цьому російського президента.

Раніше заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу заявив, що стратегія стримування Росії може включати посилення присутності військово-морських сил НАТО в Чорному морі.