er.ru

З 15 серпня у східній частині Середземного моря почнеться залікове тактичне навчання корабельної ударної групи, до складу якої увійдуть новітні малі ракетні кораблі "Серпухов", "Зелений Діл". Про це повідомили в прес-службі Минобророны РФ. До вченню залучається кілька суден забезпечення ВМФ.

Читайте такожУ Сирії загинули сотні російських найманців - Sky News

В ході залікового тактичного навчання буде перевірена здатність сил флоту до дій при вирішенні кризових ситуацій, пов'язаних із загрозами терористичного характеру.

Відео дня

Планується, що корабельна ударна група Чорноморського флоту виконає низку навчально-бойових завдань.

"Малі ракетні кораблі "Серпухов" і "Зелений Діл", у взаємодії з кораблями постійного оперативного з'єднання ВМФ Росії в Середземному морі відпрацюють організацію зв'язку з подачею сигналів у відповідності з міжнародним зводом сигналів (МСС-65), завдання надання допомоги аварійному кораблю, який отримав пошкодження в результаті нападу терористів, перехоплення і затримання судна-порушника з терористами на борту, а також виконають артилерійські і ракетні стрільби в умовах, максимально наближених до бойових", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 10 серпня у ФСБ Росії заявили, що запобігли вчиненню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», які нібито готував Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент України Петро Порошенко назвав безглуздими і цинічними звинувачення Росії на адресу України у підготовці терактів у Криму.