REUTERS

Про це повідомляє Русская служба BBC.

Аккаунт імовірно належить хакеру, відомому під псевдонімом Guccifer 2.0, який взяв на себе відповідальність за злом серверів Демократичної партії США, після чого в мережу потрапили телефонні номери, адреси, дати народження та інші персональні дані.

"Ось і я! Їм доведеться більше постаратися, щоб мене заблокувати", - написав Guccifer 2.0 після відновлення.

Відео дня

Після злому серверів партії високопоставлені демократи почали скаржитися на те, що їм телефонують з погрозами і насмішками. Зокрема, лідер фракції меншості в Палаті представників Конгресу Ненсі Пелосі повідомила про кілька "непристойних і огидних дзвінків".

Раніше Guccifer 2.0 взяв відповідальність за злом серверів Національного комітету демпартії. Розслідувала обидва інциденти компанія CrowdStrike заявила, що і в тому і в іншому випадку хакери можуть бути пов'язані з Росією. Такі ж заяви пізніше зробили і в самому комітеті, і в ФБР.

Читайте такожХакер опублікував особисті дані членів Конгресу від Демократичної партії США

Чоловік, який стверджує, що саме він і є Guccifer 2.0, заявляє, що він громадянин Румунії і ніяк не пов'язаний з Росією.

Однак, судячи з інтерв'ю, які давав Guccifer 2.0 журналістам, румунською він володіє не дуже добре.

Лінгвістичний аналіз його відповідей дає підстави припускати, що у використовуваних їм мовних конструкціях відчувається більш сильний вплив російської мови, ніж румунської (яка, як і італійська з французька, походить від латині).