REUTERS

Екстремістське угрупування «Ісламська держава» взяло відповідальність за розстріл 39 осіб у нічному клубі у Стамбулі, пише Reuters.

У заяві ІДІЛ йдеться, що терористичне угрупування продовжує «благословенні операції».

Читайте такожСтамбул сумує за 39 жертвам новорічного теракту (фоторепортаж)

Відео дня

"В продовження благословенних операцій, які Ісламська держава проводить проти захисника хреста, Туреччини, героїчний солдат халіфату вдарив по одному з найвідоміших нічних клубів, де християни відзначають своє відступницьке свято ", - йдеться в заяві ІДІЛ.

Нагадаємо, сьогодні турецькі ЗМІ повідомили, що напад на нічний клуб Reina в Стамбуліміг зробити громадянин Узбекистану або Киргизстану. В той же час інші турецькі ЗМІ повідомляють, що підозрюваний у теракті також пов’язаний із ІДІЛ.

Як повідомляв УНІАН, у Стамбулі в новорічну нічвнаслідок стрілянини у нічному клубі загинули 39 людей, з них 16 - іноземні громадяни. Поранено 69 осіб.

Нічний клуб Reina - один із найбільших у Стамбулі - розташований в історичному районі міста Ортакей. На момент атаки в ньому перебували понад 500 осіб.

Рада Безпеки ООН засудила терористичну атаку в нічному клубі Стамбула.

"Члени РБ ООН рішуче засуджують жахливу й варварську терористичну атаку", - йдеться в прес-релізі ООН. В ньому також зазначається, що "усі теракти є злочинними і не мають виправдань, незалежно від мотивів їх здійснення, часу, місця та виконавців".

Члени РБ ООН зазначили, що тероризм у будь якій формі є однією з найбільших загроз світовій безпеці. Також вони підкреслили, що організатори і спонсори терактів мають постати перед правосуддям, тому закликали усі держави активно співпрацювати з урядом Туреччини.