Сили АТО повернули під свій контроль 10 населених пунктів / фото фотокорреспондента газети “Голос України” Олександра Клименка

Зокрема у терористів знайдені стрілецька зброя, ПЗРК різних модифікацій, ПТУР «Фагот», РПГ-7, РПГ-22,  велика кількість вибухівки, набоїв, засобів індивідуального захисту, деталізовані топографічні карти та печатку командира гарнізону міста Сєвєродонецьк на ім'я Павла Дрємова.

Читайте такожСили АТО затримали групу бойовиків із великим арсеналом зброї

Як зазначається у повідомленні Міністерства оборони, вчора у результаті авіаудару, завданого авіацією АТО по позиціях бойовиків у районі Краматорськ -Дружківка, знищено більше 50 бойовиків. Ще близько 150 отримали поранення. Серед загиблих ідентифіковані в основному особи неслов'янської зовнішності.

Відео дня

Діями авіації АТО в цьому ж районі знищено склад боєприпасів бойовиків. Очевидці протягом трьох годин спостерігали вибухи в точці нанесення авіаудару.

У Станично-Луганському силами авіації АТО були ліквідовані 2 блокпости бойовиків. У районі населеного пункту Дяківка завдано артилерійського удару по базах дислокації бойовиків.

Втрат серед учасників АТО за підсумками точкових ударів не зафіксовано.

Протягом минулої доби в районі населеного пункту Семенівка (під Слов'янськом) підрозділи сил АТО стримували спроби прориву бойовиків через кільце блокади, відкидаючи бойовиків на вихідні позиції.

У районі населеного пункту Щастя підрозділи сил АТО проводять заходи з блокування та знищення бойовиків. З цією метою створено 2 додаткових блокпости, проводяться інші спеціальні заходи.

За цей період силами АТО заблоковано рух 7 автомобільних колон, в їх складі були  мікроавтобуси, які перевозили для бойовиків зброю і боєприпаси. Знищено 2 БТР, 2 танки Т-64Б, 2 КамАЗи з встановленими на них кулеметами ДШК, систему залпового вогню БМ-21 "Град", ще одну БМ-21 захоплено. Разом з нею вилучено і документацію, яка підтверджує, що бойова машина знаходиться на озброєнні у збройних сил Росії.

Читайте такожАвіація знищила два блок-пости терористів - АТО

Силами АТО взято під контроль 248 км державного кордону. Більше 10 населених пунктів повернулись під контроль українських військових.

Керівництво АТО в черговий раз звертається до мирних жителів з проханням у жодному разі не знаходитися поруч з базами бойовиків та на їхніх блокпостах.