Під час кето дієти вуглеводи виключаються з їжі повністю \ sportadvice.ru

Під час карантину багато хто задається питанням як не набрати зайвих кілограмів, сидячи вдома, коли холодильник з продуктами постійно під рукою. Тим більше, що на вулиці весна, а попереду літо, тому, і так накопичені за зиму кілограми, вимагають ліквідації. У цьому може допомогти кето дієта. Під час кето дієти організм отримує достатньо калорій і людина не відчуває голоду, але зайва вага зникає завдяки явищу кетозу.

Відгуки дієтологів підтверджують, що кето дієта довела свою ефективність, і результат стабільний через відсутність стресового різкого переходу від голодування до звичайного харчування.

Що таке кето дієта:

Кето дієта з'явилася для лікування деяких захворювань, але потім знайшла своє місце і в дієтології. Принцип дієти полягає в наступному: в якості основного «палива» для мозку організм використовує вуглеводи. При різкому скороченні вуглеводів в харчуванні нижче 20 гр в день, кількість глюкози критично знижується - і для нормального функціонування і окислення жирів не вистачає енергії. Для живлення мозку організм запускає процес одержання альтернативної енергії – кетоз. Це процес розщеплення жиру, що знаходиться в тілі, в результаті якого утворюються кетонові тіла, які використовуються в якості альтернативної енергії.

Шкода кето дієти:

Один з мінусів такої дієти – слабке розуміння процесу. Людям важко зрозуміти, як можна одночасно їсти і худнути, а також вони бояться, що без глюкози мозку нічим буде харчуватися. Описаний вище механізм кетозу допоможе зрозуміти принцип кето дієти. Справжній мінус полягає в незбалансованому харчуванні. Виключаються всі вуглеводи, штучно запускається процес, який зазвичай проходить не так активно, посилюється навантаження на печінку. Це досить шкідливо для здоров'я. Кето дієта заборонена діабетикам, вагітним і годуючим жінкам, людям з хронічними захворюваннями. При кетозі можлива поява запаху ацетону з рота, від тіла і сечі. Це індивідуальне явище і в деяких зовсім непомітне. Щоб мінімізувати запах, слід пити більше 2 л води в день, щоб ацетон виводився активніше. Недостатність овочів може викликати проблеми з травленням. За словами дієтологів, кето дієта - досить екстремальний вид дієти. Відмова від вуглеводів загрожує зривами на неправильне харчування, головними болями, слабкістю, ознобом. При різкому переході на кето дієту може виникнути загострення панкреатиту і інші проблеми зі здоров'ям.

Ефективність кето дієти:

Виключення з раціону вуглеводів не дозволяє організму використовувати речовини як зазвичай: жири відкладати «про запас», а вуглеводи використовувати як основну енергію. Таким чином, тіло перемикається на використання енергії з жирів, запускаючи процес кетозу. Висока калорійність їжі насичує і допомагає уникати зривів. Немає сильного голоду, оскільки відсутні різкі скачки цукру в крові. Головний плюс такої дієти в тому, що скинута вага не повернеться, оскільки немає різкої зміни харчування і штучного зменшення калорій. Однак через велику кількості білків і жирів у раціоні, кілограмів за тиждень йде небагато.

Один з мінусів такої дієти – слабке розуміння процесу \ yousense.info

Кето дієта меню на тиждень для жінок:

Вуглеводи виключаються з їжі повністю. А це означає, що не можна нічого солодкого, крупи, фрукти, випічку, крохмалисті чи солодкі овочі (за типом буряків, моркви, картоплі). Можна лише зелені овочі, але і при прийомі в їжу кількість вуглеводів не повинна перевищувати 20-50 гр в день.

День 1

Сніданок: два варених яйця

Перекус: авокадо

Обід: салат з волоським горіхом, сиром і яловичиною, курячий бульйон

Полуденок: кефір

Вечеря: голубці з яловичиною.

День 2

Сніданок: яєчня з шинкою

Перекус: жменя горіхів

Обід: гриби під сиром, салат зелений

Полуденок: ряжанка

Вечеря: сирники зі сметаною.

День 3

Сніданок: тост з арахісовим маслом

Перекус: яйце

Обід: рибна юшка

Полуденок: кефір

Вечеря: м'ясний салат.

День 4

Сніданок: сир

Перекус: сир, яблуко

Обід: курячий бульйон, варене яйце

Полуденок: ряжанка

Вечеря: яловичий антрекот, салат із зелених овочів з маслом.

День 5

Сніданок: яєчня з 2 яєць

Перекус: авокадо

Обід: запечена курка, зелень

Полудень: сир з горіхами

Вечеря: сир, оладки з кабачків.

День 6

Сніданок: тост з шинкою і сиром

Перекус: шматочок сиру, зелене яблуко

Обід: рибна котлета, салат з помідорів і огірків

Полудень: йогурт без добавок

Вечеря: свиняча відбивна, зелень.

День 7

Сніданок: омлет з 3 яєць

Перекус: салат з вареної яловичини і зелених овочів

Обід: м'ясний обід, бурий рис

Полуденок: ряжанка

Вечеря: червона риба запечена, овочі.

Кето дієта має свої плюси і мінуси \ iform.dk

Кето дієта рецепти:

Оладки з сиром та ягодами без додавання борошна. Інгредієнти на 4 порції: 4 яйця, 200 г (225 мл) сиру, 1 ст. л. (8 г) подрібненого порошку лушпиння псілліуму, 50 г вершкового масла або кокосового масла. Топпінг: 50 г свіжої малини, свіжої чорниці або свіжої полуниці, 225 мл жирних збитих вершків.

Спосіб приготування: Додайте яйця, сир і лушпиння псілліуму в миску середнього розміру і змішайте всі разом. Дайте суміші настоятися 5-10 хвилин, щоб трохи загуснути. Розігрійте вершкове масло або кокосове масло в сковороді з антипригарним покриттям. Обсмажте оладки на середньому або слабкому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Не робіть їх занадто великими, інакше їх буде важко перевертати. Додайте вершки в окрему миску і збийте їх, поки не сформуються м'які піки. Подавайте млинці зі збитими вершками і ягодами за вашим смаком.

Кето-хліб з цукіні. Інгредієнти: 8 яєць, ½ чашки кокосового, вершкового або топленого масла, ½ чашки ксиліту, 1 чайна ложка ванілі, 1 ½ чайної ложки меленої кориці,  ½ чайної ложки меленого мускатного горіха, ½ чайної ложки солі, ¾ чашки просіяного кокосового борошна, 1 чайна ложка порошку для випічки, ½ чашки горіхів пекан або подрібнених волоських горіхів, ½ чашки подрібненого цукіні.

Спосіб приготування: Змішайте разом яйця, вершкове або топлене масло, цукор, ваніль, корицю, мускатний горіх і сіль. Змішайте кокосове борошно з порошком для випічки і через сито, додайте в тісто, добре перемішайте до відсутності грудок в тісті. Додайте дрібно нарізаний цукіні і не забудьте горіхи. Вилийте тісто у форму для випічки хліба 23 х 13 х 8 см і випікайте при 175 градусах Цельсія протягом 60 хвилин. Вийміть хліб з форми і дайте йому охолонути.

Запечена риба з брюссельської капустою і грибами. Інгредієнти для 4 порцій: 650 г тріски, 450 г брюссельської капусти, 200 г грибів, 2 ст. л. невеликих каперсів, ½ чайної ложки сушеного чебрецю, 1 ст. л. оливкової олії, 30 г вершкового масла для обсмажування, сіль і перець, Рожеве масло: 150 г вершкового масла кімнатної температури, зубчики часнику ½, ¼ ч. л. солі, 1 ст. л. рожевого перцю крупно меленого, 75 г тертого сиру пармезан, ½ чайної ложки соку лайма або білого винного оцту.

Спосіб приготування: Змішайте всі інгредієнти для рожевого масла (краще всього при кімнатній температурі) в мисці з допомогою виделки або ручного міксера. Відкладіть його. Розігрійте піч до температури 200 ° C. Розрізати навпіл брюссельську капусту і викласти на блюдо для випікання. Полийте зверху оливкову олію, приправте сіллю і перцем. Запікайте 10-15 хвилин, або поки не стане м'якою.

Поріжте гриби на дві або чотири частини в залежності від їхнього розміру, обсмажте у вершковому маслі з чебрецем. Як тільки гриби стануть м'якими, додати каперси і обсмажуйте 2-3 хвилини. Додайте сіль і перець за смаком.

Дістаньте блюдо для випічки з брюссельською капустою з духовки і викладіть зверху суміш грибів і каперсів.

Приправте шматочки тріски сіллю і перцем, викладіть їх поверх овочів. Додайте приготоване раніше рожеве масло. Запікайте 20 хвилин або до тих пір, поки риба не стане потрібного кольору.