Уривок з останнього, незакінченого романа Володимира Набокова "The Original of Laura" ("Оригінал Лаури") буде надруковано в грудневому номері американського видання журналу Playboy. Номер надійде в продаж 10 листопада 2009 року, а книга почне продаватися приблизно з 17 листопада, повідомила газета The New York Observer.

Права на публікацію фрагмента добилася літературний редактор Playboy Емі Грейс Лойд (Amy Grace Loyd), яка невтомно атакувала літературного агента Набокова Ендрю Вайлі (Andrew Wylie). У червні Вайлі дав згоду, але скільки коштувала журналу ця угода, невідомо. Емі Грейс Лойд запевняє, що більшої суми за уривок завдовжки в п`ять тисяч слів журналу Playboy платити ще не доводилося. За словами Лойд, угоду санкціонував видавець Playboy Г`ю Гефнер, великий шанувальник Набокова.

Володимир Набоков в 1964 році дав велике інтерв`ю Playboy, а в 1969-му журнал друкував уривки з "Ади".

Відео дня

Для романа "The Original of Laura" Набоков встиг підготувати тільки 50 карток (він писав чернетки на каталожних картках). Письменник заповідав знищити ці начерки, але його прохання не було виконане. У квітні 2008 року Дмитро Володимирович Набоков, син письменника, прийняв рішення опублікувати чернетки романа.

Лента.ру