REUTERS

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на телеканал CNN.

"У повних людей шанси загинути в ДТП на 78% вище. Причина (розробки) у тому, що люди повніють. Люди повніють в середньому віці. Тому вони займають неправильне положення в сидінні (автомобіля)", - заявив глава Humanetics Кріс ОКоннор (Chris o'connor).

За його словами, зростання числа повних водіїв змусило компанію зайнятися розробкою відповідних манекенів, що імітують водіїв і пасажирів автомобілів з надмірною вагою. Зараз вже створений прототип манекена вагою понад 120 кілограмів, індекс маси тіла (ІМТ) якого дорівнює 35.

Відео дня

Читайте такожУ США розробили два нових способи виявлення вірусу лихоманки Ебола

ІМТ є величиною, яка дозволяє оцінити ступінь відповідності маси тіла людини і його зростання. Тим самим можна визначити, чи є маса тіла недостатньою, нормальною або надлишковою. Нормальним вважається ІМТ значення від 18,5 до 25.

Експерти Humanetics також підрахували, що ризик отримати серйозні травми в ДТП збільшується з віком. Так, ризик отримати важку травму у людини старше 50 років зростає на 20%, а у людини старше 80 років - на 40%. В даний момент фахівці компанії приступили до створення відповідних манекенів, прототип яких може з'явитися в 2015 році.