Ілюстрація REUTERS

Влада штату Біхар у Індії провела перевірки у більш ніж 100 притулках для жінок і дівчат. Після чого з’ясувалося, що мешканок цих закладів систематично ґвалтують охоронці. Лише минулого тижня працівника служби безпеки одного з притулків у місті Чхапра арештували за те, що він зґвалтував одну з мешканок  просто у робочий час, пише The Guardian.

Як повідомляє видання, у притулках живуть уразливі жінки, серед яких жертви сексуального насильства, торгівлі людьми і колишні секс-працівниці, які проходять реабілітацію. Сексуальне насильство у таких центрах стало причиною масових протестів у штаті. Як пояснив  голова департаменту соціального благополуччя штату Біхар Атул Прасад, щоб вирішити цю проблему, штат почне наймати на роботу охоронцями трансгендерних людей і євнухів.

Читайте такожУ Великобританії трансгендер вперше народив дитину

Відео дня

«Останні інциденти зґвалтувань у притулках шокували нас. Тому ви плануємо наймати євнухів охоронцями», - сказав він.

Видання пояснює, що євнухи у Індії відносяться до касти «хіджара». До них відносять інтерсексуалів, а також людей чиї первинні статеві органи не можна віднести до якоїсь конкретної статі. Останнім часом до них також почали зараховувати і транссексуальних чоловіків. Люди з касти «хіджара» згадуються в індуїстських текстах, таких як «Махабхарата» і «Кама Сутра». В Імперії моголів вони відігравали впливову роль у судах, а також служили охоронцями імператорського гарему.

В 1897 році колоніальний закон проголосив усіх євнухів злочинцями, витіснивши їх на маргінеси суспільства, де багато хто з них досі заробляє на життя тим, що благословляє весілля і дітей. Однак, чимало з них жебрають чи займаються проституцією. Тож працевлаштування людей, приналежних до касти, на роботу охоронцями піде на користь усім.

Читайте такожУ Німеччині офіційно визнали третю стать

«З одного боку, євнухи отримають офіційне працевлаштування. А з іншої – вони зміцнять безпеку в притулках для жінок», - сказав Прасад.

«Окрім роботи ми отримаємо також соціальне визнання. Це маленька ініціатива, але вона принесе великі зміни у суспільстві пізніше. Ми дуже раді», - сказав виданню транссексуал з Патни Аніта Хіджра.