Звички котів здатні розкрити особливості характеру їхніх власників / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Звички котів здатні розкрити особливості характеру їхніх власників. У цьому впевнена американський спеціаліст з поведінки тварин Сільві Стерлінг, яка заснувала відповідну школу для тварин Feline Soul Academy у Лос-Анджелесі. 

За її словами, іноді дивна поведінка кішки вказує не на особливість її характеру, а саме на вашу проблему, властивість характеру, ментальний стан тощо. Деякі такі відповідності вона навела Newsweek.

Наприклад, якщо кіт має звичку ховатися у квартирі, коли незнайомі люди приходять в гості, значить, його власник не почувається комфортно в оточенні інших людей, вказує фахівець. 

Відео дня

"Агресивний кіт може відображати людину, яка зла на світ весь світ і часто "йде по головах" у житті. Тоді як боязкий кіт - це про людину, яка радше дозволить іншим сісти собі "на голову", - каже Стерлінг. 

Водночас кішка, яка надмірно вилизує себе, маркер про те, що її власник дуже прискіпливий до свого зовнішнього вигляду й постійно через це турбується. 

Стерлінг підкреслює, що подібні спостереження за поведінкою кота можуть допомогти його власнику впоратися з життєвими проблемами, виправити те, що турбує на підсвідомому рівні - речі, які не помічаєш сам у собі. 

"Щойно людина змінить свою поведінку, зміниться і її кіт. Отже, ключ до щасливого кота - в першу чергу бути щасливим самому", - вважає засновниця школи.

На користь її слів також каже дослідження, опубліковане в онлайн-журналі PLOS One. В рамках експерименту вчені дослідили, як поведінка та спосіб життя людини впливають на звички та характер кота. В досліді взяли участь 3000 власників котів. Було виявлено, що між людиною та "її" котом є 5 спільних характеристик.

Які особливості поведінки й характеру переймає кіт від власника: 

  • Екстравертність;
  • доброзичливість;
  • відкритість/сором'язливість;
  • старанність;
  • емоційну нестабільність.

Результати показали: коти більш соціально відкритих людей показували відповідну поведінку - були більш відкритими для спілкування, показували доброзичливість. Водночас тварини, які отримали низькі бали за цими показниками, асоціювалися з відповідними власниками.

Цікаво, що власники котів, які мають зайву вагу, набрали більше балів за показником "емоційна нестабільність", тоді як надто худі люди отримали більший бал за шкалою "екстравертності" (проте обидві категорії отримали мало балів за "доброзичливість"). 

Навіщо коти стукають хвостом - з'ясувалася важлива деталь поведінки

Раніше стало відомо, що занадто активні рухи хвостом можуть сигналізувати про хворобу, яку має ваш кіт. Зокрема, про наявність паразитів в організмі. Дивні рухи хвоста, ніби тварина намагається щось струсити, можна помітити, коли гладиш улюбленця, або коли він намагається сходити в туалет. Деталі про цей сигнал - читай тут.

Вас також можуть зацікавити новини: