Вживання лосося приносить низку переваг для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Лосось - популярна риба, відома своїм насиченим і пікантним смаком. Він може бути частиною добре збалансованої дієти, оскільки багатий на білок і жирні кислоти, такі як омега-3.

Як пише healthshots.com, особливо лосось корисний для серця, шкіри та загального стану здоров'я.

Лосось - користь для здоров'я

Вживання лосося приносить низку переваг для здоров'я, зокрема:

Відео дня

Збереження здоров'я серця. Жирні кислоти омега-3, яких багато в лососі, можуть знизити кров'яний тиск і поліпшити рівень холестерину. Таким чином, вони можуть звести до мінімуму ризик серцево-судинних захворювань, каже дієтолог Пріті Нагар.

Поліпшення функції мозку. Жирні кислоти омега-3 лосося сприяють збереженню пам'яті та здоров'ю мозку. Вони можуть знизити ризик вікового зниження когнітивних функцій.

Підтримка здоров'я очей. Жирні кислоти омега-3 лосося можуть допомогти зберегти здоров'я очей. За словами експерта, вони можуть знизити ризик дегенерації жовтої плями, викликаної віком.

Користь для здоров'я суглобів. Завдяки своїй протизапальній дії жирні кислоти омега-3 допомагають поліпшити здоров'я суглобів. Вони можуть зменшити симптоми артриту.

Щільність поживних речовин. Лосось містить необхідні поживні речовини для загального здоров'я. До списку входять вітаміни групи B, калій і цинк, каже Нагар.

Збалансована дієта. Якщо ви хочете схуднути, підвищити рівень енергії або просто харчуватися здоровіше, лосось - те, що потрібно.

Контроль ваги. Високий вміст білка в лососі може допомогти відчути себе ситим.

Підтримка здоров'я шкіри та волосся. Білок лосося і жирні кислоти омега-3 допомагають підтримувати здоров'я шкіри та волосся. Згідно з дослідженням 2018 року, опублікованим у журналі Nutrients, астаксантин, що міститься в лососі, може діяти як антиоксидант. Це може допомогти зменшити появу зморшок, водночас покращуючи еластичність шкіри та захищаючи клітини шкіри від пошкоджень.

Зменшення запалення. Жирні кислоти омега-3 мають протизапальні властивості. За словами експерта, вони можуть допомогти зменшити запалення по всьому тілу.

Поліпшення настрою. Жирні кислоти омега-3 пов'язані з поліпшенням настрою. Вони можуть подорожувати через мембрану клітин мозку і взаємодіяти з молекулами, пов'язаними з настроєм.

Збереження здоров'я кісток. Вітамін D, який також міститься в лососі, допомагає підтримувати здоров'я кісток. Він може захистити від остеопорозу - стану, за якого кістки стають слабкими і крихкими.

Нагадаємо, раніше було названо найкорисніші види риб, які варто додати в раціон.

Вас також можуть зацікавити новини: