Бердимухамедов золотою лопатою із золотої тачки заклав фундамент нового комплексу / скріншот

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов відкрив будівництво нового комплексу, залишивши нащадкам незвичайне послання.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Бердимухамедов приїхав на будмайданчик і власноруч заклав у фундамент капсулу часу. При цьому капсула була золотою, як і лопата, тачка і жолоб, якими скористався політик.

Заклавши золоту капсулу, Бердимухамедов золотою лопатою із золотої тачки по золотому жолобу закинув першу порцію бетону.

Усе відбувалося під бурхливі оплески та дружне скандування присутніх.

Культ особистості президента Туркменістану

У Туркменістані президент Гурбангули Бердимухамедов має культовий статус. Йому належать неофіційні титули "Лідера нації" і "Покровителя", часто присвоюються пишні епітети, на честь політика називаються всілякі об'єкти, його портрети можна зустріти в усіх установах країни.

Сам Бердимухамедов часто стає героєм одіозних або курйозних історій. Наприклад, одного разу просто на засіданні уряду він вирішив продемонструвати свою силу і підняв золотий гриф від штанги під оплески міністрів. А минулої осені відкрив в Ашхабаді 15-метровий позолочений пам'ятник собаці породи алабай.

Повідомлялося також, що в Лебапському велаяті керівників державних установ і приватних підприємств зобов'язали поголити голови та носити національну туркменську тюбетейку, поки не пройдуть 40 днів з дня смерті батька президента. Там же, за інформацією ЗМІ, від громадян вимагали не створювати черги на вулицях після того, як Бердимухамедов публічно їх розкритикував.