Більшості з нас важко встояти перед солодким / фото ua.depositphotos.com

Буває важко встояти перед цукром, коли нас постійно оточують їжа та напої, повні його – починаючи від кави та тістечок у кав’ярні до фруктового соку та йогурту у вашому холодильнику. При цьому Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити споживання цукру до 24 грамів (або шести чайних ложок) на день, адже дієта з високим вмістом цукру призводить до збільшення ризику серцево-судинних захворювань, збільшення маси тіла та навіть скорочення тривалості життя.

Однак змусити себе утриматися від споживання солодощів нелегко.  Видання Parade наводить 10 дієвих порад, як зменшити тягу до цукру.

1. Не пропускайте сніданок

Відео дня

Як зазначають дієтологи, якщо ви знехтуєте сніданком, то згодом, коли зголоднієте, то швидше за все, потягнетеся до чогось ультраобробленого та насиченого цукром.

2. Виберіть збалансований сніданок

Дієтологи радять переконатися, що у ранковому прийомі їжі є білок, клітковина та ненасичені жири. Це допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові, зменшуючи тягу до солодкого. Приклади сніданків із збалансованим вмістом білка, клітковини та ненасичених жирів включають несолодку вівсяну кашу з насінням чіа, овочевий омлет або смузі із зеленню та авокадо.

3. Майте під рукою здорові закуски

Збалансовані закуски, які містять білок, клітковину та ненасичені жири, допоможуть підтримувати стабільний рівень цукру в крові, що зменшує тягу до цукру. Це може бути жменя горіхів, хумус і овочі або цільнозернові крекери з несолодким арахісовим маслом.

4. Якщо ви хочете перекусити, спочатку зробіть паузу

Іноді буває звично потягнутися за солодкою закускою просто тому, що вам нудно. Дієтологи рекомендують зробити 10-15-хвилинну паузу, перш ніж потягнутися до перекусу, замість того, щоб просто автоматично хапати його, коли захочеться. Часто протягом цього часу бажання зменшується або зовсім проходить.

5. Підтримуйте водний баланс

Дієтологи стверджують, що дотримання гідратації протягом дня може допомогти зменшити тягу до цукру. Це пояснюється тим, що зневоднення може маскуватися під відчуття голоду.

6. Мінімізуйте стрес

Коли ви перебуваєте в стані стресу, у вас виробляється більше гормонів стресу, таких як кортизол, який посилює тягу до солодкого. Наявність звичок, які допомагають зменшити стрес (наприклад, регулярні фізичні вправи, медитація та виділення часу на хобі, які вам подобаються), допоможе утримати рівень кортизолу від підвищення, що допомагає запобігти тязі до цукру.

7. Висипайтеся

Дослідження показали, що недостатній сон пов’язаний із збільшенням споживання їжі, тому логічно, що споживання в тому числі продуктів з високим вмістом цукру збільшиться в ті дні, коли ви не висипаєтеся.

8. Мінімізуйте вживання алкоголю

Якщо ваша тяга до цукру зазвичай виникає ввечері, це може бути пов’язано з алкоголем, який ви вживаєте під час або після обіду, оскільки вживання алкоголю може викликати підвищення апетиту.

9. Їжте повільно

Дієтологи рекомендують сидіти за столом (а не перед телевізором), їсти повільно та приділяти час тому, щоб фактично пережовувати їжу. Ці стратегії повинні допомогти вам отримувати більше задоволення від того, що ви їсте, а також бути більш уважними до того, скільки їжі потрібно вашому організму. Таким чином ви вийдете з-за столу задоволеними і менше захочете перекусити солодким після обіду.

10. Їжте десерт під час вечері

Якщо ви любите з’їсти щось солодке після вечері, дієтологи рекомендують з’їсти десерт під час вечері, а не після. Таким чином менше ймовірно, що рівень цукру в крові різко підвищиться, і ви пізніше захочете чогось ще солодкого.

Раніше УНІАН розповідав історію жінки, що відмовилася від цукру на 6 місяців - зміни в її організмі виявилися неочікуваними, але дуже приємними. Так, вона позбулася набряків на обличчі, шкіра стала виглядати пружнішою та сяючою, а також вона припинила страждати від перепадів енергії.

Вас також можуть зацікавити новини: