Фото: REUTERS

Селфі з дикими тваринами перериває годування, розмноження, знижує народжуваність і викликає емоційний та фізичний стрес.

Про це науковці повідомили на міжнародній конференції у Новій Зеландії, передає The Guardian.

Читайте такожНа Багамах зоозахисниця врятувала від урагану "Доріан" майже сотню собак (фото)

Відео дня

"Проблема селфі у дикій природі полягає в тому, що воно майже завжди позбавлене сенсу. Наприклад, якщо фото несе меседж про збереження довкілля, інші люди бачать просто обійми з пінгвінами й теж це хочуть зробити", – розповів професор з Отаго Філіп Седдон.

Водночас хорошими світлинами, на думку вчених, можна називати такі, де немає контакту тварини та людини: тварину не стримують і не тримають у неволі. Такі фото підвищують обізнаність щодо стану довкілля.

У Новій Зеландії вже заборонили фотографуватися з рідкісними пінгвінами, оскільки підсвічування телефонів, шум, рух і спалахи "незаперечно" впливають на стан птахів. Проте туристи все одно часто бігають за пінгвінами, намагаються їх перехопити або забрати. Втручання може завадити птахам годувати пташенят або полювати на їжу.

Учені зазначають, що ці тварини є дикими видами. Хоч вони й перебувають у модифікованому людиною світі, але це не означає, що ми повинні з ними таким чином контактувати.

Як повідомляв УНІАН, понад 180 країн Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни й флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES) заборонили експорт слонів з чотирьох африканських країн на інші континенти.