Ілюстрація REUTERS

Зростання за останній місяць кількості пожеж у Києві, а їх сталося понад 800, суттєво вплинуло на стан повітря в місті.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, у порівнянні з минулими місяцями цей показник зріс майже у сім разів. Почастішали випадки підпалів трав’яних настилів.

Читайте такожПланета щорічно втрачає лісові райони площею як Британія - дослідження

Відео дня

За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, проблеми екології та чистоти повітря в Києві, як і в будь-якому мегаполісі, спричинені низкою факторів. Зокрема, роботою промислових підприємств, збільшенням кількості авто, зростанням випадків пожеж на території Київщини тощо.

«Ми щоденно моніторимо стан повітря, особлива увага приділена територіям, де спостерігається найбільша задимленість. Мова йде про житлові масиви на лівому березі столиці. Цілодобово працює пересувна лабораторія комунальної аварійно- рятувальної служби», – сказав міський чиновник.

Зокрема, зазначив він, на сміттєспалювальному заводі «Енергія» встановлені системи відеонагляду, і «кожен може побачити реальну картину роботи заводу, який утилізує 25% сміття, що утворюється в місті».

Поворозник повідомив, що на заводі вже модернізовані три з чотирьох існуючих електрофільтрів, планується встановити ще систему хімічного очищення димових газів.

Він зауважив, що переважна більшість об’єктів, від яких залежить нормальне функціонування мегаполісу, побудовані у 60-80 роках минулого століття, і міська влада поступово оновлює та модернізує їх.