Фонд планує передуать ділянку в оренду на 30 років / УНІАН

Фонд державного майна України має намір передати в оренду на 30 років ділянку площею 60 тис. кв. м, який розташований в зоні відчуження і призначений під розміщення сонячних електростанцій, повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови ФДМУ Дмитро Парфененко.

Читайте такожЧорнобильську зону відчуження планують забудувати сонячними електростанціями

«Спеціальна пропозиція оренди - 60 000 квадратних метрів в Чорнобилі. Це майданчик під розміщення фотоелектричної сонячної електростанції. Їм зацікавився інвестор, і з сьогоднішнього дня протягом десяти робочих днів Регіональне відділення ФДМУ по Київській області вивчає попит на цей об'єкт - збирає заяви від інших потенційних орендарів», - написав Парфененко.

Відео дня

Він повідомив, що ФДМУ вже отримав одну заявку на оренду цієї площадки протягом 10 днів (починаючи з 15 січня) буде приймати заявки від інших потенційних орендарів. У разі якщо цих заявок буде два чи більше, відомство оголосить конкурс на право оренди, де для переможця буде визначено розмір орендної плати.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада 2017 року ФДМУ оголосив конкурс з відбору оціночної компанії, яка визначить вартість частини споруди системи охолодження об'єктів Чорнобильської АЕС загальною площею 2,5 млн кв. м під розміщення надалі сонячної електростанції

У кінці серпня 2016 року Держагентство з управління зоною відчуження повідомило про намір передати в оренду 3,38 га землі на 49 років під будівництво сонячної електростанції. Вартість об'єкта оренди без урахування ПДВ становить 6,2 млн грн. Після цього агентство опублікувало презентацію розробки проекту будівництва сонячних електростанцій в Чорнобильській зоні Chornobyl Solar в 10-кілометровій зоні АЕС на площі 2,5 тис. га.