Ілюстрація \ REUTERS

Федеральне агентство «Програма США з дослідження глобальних змін» (U. S. Global Change Research Program) опублікувало чергову – четверту – доповідь.

Читайте такожТанення льодів Антарктиди підніме рівень моря сильніше, ніж вважалося раніше

Ця Програма була створена в 1990 році рішенням Конгресу для вивчення процесів зміни клімату та їхніх наслідків. У роботі програми беруть участь усі профільні федеральні структури США, включаючи низку ключових міністерств. Періодично Програма публікує доповіді з оцінками ситуації, передає Голос Америки.

Відео дня

Головний висновок нової доповіді: зміни клімату стануть причиною збільшення кількості і масштабів природних катаклізмів в США, таких як потужні урагани, посухи та природні пожежі. Це багато в чому суперечить заявам і політиці президента США Дональда Трампа.

Хоча в доповіді не міститься конкретних рекомендацій щодо напрямків державної політики, в ньому йдеться про необхідність вжиття заходів для запобігання природних катастроф «для уникнення серйозної шкоди економіці, навколишньому середовищу, здоров'ю та добробуту США в найближчі десятиліття».

За прогнозами авторів доповіді, до кінця століття кліматичні зміни обійдуться американській економіці в сотні мільярдів доларів – у разі, якщо не будуть вжиті необхідні заходи.

Адміністрація Трампа скасувала низку екологічних норм, введених в дію за президентства Барака Обами. У минулому році Трамп оголосив про намір вийти з Паризької угоди з клімату, яку підтримують майже 200 держав.