Бабін назвав засуху у Криму поверненням до природного стану / фото Крим. Реалії

Усі заяви про проблеми з водою в окупованому РФ Криму - російська пропаганда.

Про це у програмі "Подія" на телеканалі "Прямий" розповів постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

Читайте такожКрим перетворюється на пустелю: окупанти заговорили про зрошення полів каналізаційними стоками (відео)

Відео дня

"Це російська пропаганда, яка має бути фоном для того, щоб ми дали воду. У нас є дуже велика кількість корисних ідіотів і проплачених людей, які ходять по Україні – блогери і, на жаль, окремі посадові особи – і розповідають про жахливу екологічну катастрофу. Шановні, там за визначенням немає екологічної катастрофи, бо Північнокримський канал – це штучна споруда. Це не природний об’єкт. Якщо ми навіть уявимо, що там змінилася ситуація з середовищем. Це просто повернення до природного стану. Шановні, не розповідайте нам про екологічну катастрофу", - наголосив він.

За словами Бабіна, через перекриття каналу є економічні проблеми держави-агресора.

"Якщо Росія там не може займатися товарним тваринництвом і вирощуванням твердих сортів пшениці – я від цього проблеми не відчуваю. Якщо Росія сьогодні не може на підприємствах Північного Криму розгортати виробництво товарів подвійного значення – вибачте, а це зокрема титан для ядерних човнів і це зокрема продукція, яка є складовою хімічної зброї – я від цього проблем не відчуваю. І якщо окремі українські "правозахисники" від цього відчувають проблеми, то нехай їх відчувають там, де вони мають бути, а не з нами – з тими, хто звільняє півострів. А він буде звільнений", - додав представник Порошенка.

Як повідомлялося, рясні опади не врятували від висихання одну з найбільших річок окупованого Криму – Біюк-Карасу.