У Житомирі на території центру вертебрології зловили поранену рись / ЖЖ

У Житомирі на території обласного центру вертебрології сьогодні спіймали поранену рись.

Читайте такожУмови зони відчуження комфортні для диких тварин - експерти (фоторепортаж)

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Державній екологічній інспекції Поліського округу, 21 січня до цієї установи звернулись люди, які бачили на території Комунальної установи «Обласного медичного центру вертебрології і реабілітації» поранену рись.

Відео дня

«Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками Центру захисту тварин Житомира виїхали ловити червонокнижну тварину, чим намагались захистити житомирян від ймовірного нападу дикої рисі. Прибувши на місце виклику, вони й виявили знесилену тварину», - йдеться у повідомленні.

У рисі була пошкоджена права передня лапа, тож її доставили до фахівців ветеринарного факультету Житомирського агроекологічного університету, де їй надали допомогу.

Ветеринари дійшли висновку, що довгий час невідомі утримували рись у домашніх умовах, вона мала малорухливий спосіб життя, тому пристосуватись до існування в природних умовах їй буде важко. З огляду на це фахівці вирішили розмістити тварину в Рівненському зоопарку, куди її доставлять найближчим часом.

Яким чином рись потрапила на територію медичного закладу і хто її утримував, наразі з’ясовується.

У Державній екологічній інспекції нагадали, що за незаконне утримання диких та червонокнижних тварин українським законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Загалом же, за даними обліків мисливських тварин, на території Житомирської області зараз нараховується 34 особини рисі.

false