Більшість українців не підтримують запровадження вільного ринку землі / фото УНІАН

Більш ніж половина опитаних громадян України - 57,9% - не підтримують запровадження вільного ринку землі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведені фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з КМІС, які були представлені на прес-конференції.

Зокрема, таку ініціативу президента Володимира Зеленського як запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення та скасування мораторію на її продаж до кінця року, підтримує 23,9% опитаних українців. Водночас, не підтримують - 57,9% українців, байдуже ставляться до цього питання - 2,9%. Ще 15,3% не змогли відповісти.

Відео дня

Читайте такожЧерез терни до ринку землі

Також у респондентів запитали про ставлення до рішення щодо приватизації великих державних підприємств. Не підтримують цю ініціативу глави держави 55,5% опитаних респондентів, підтримують - 22,5%, байдуже ставляться - 4,4%. Ще 17,5% не змогли відповісти.

Крім того, 49,3% опитаних не підтримують легалізацію грального бізнесу, 37,6% - підтримують, 5,4% - байдуже ставляться. 7,7% не змогли відповісти.

Водночас, 70,7% українців підтримують легалізацію видобутку бурштину, 13,4% - не підтримують, 5,2% - байдуже ставляться. Ще 10,6% не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 4 по 19 листопада 2019 року у 110 населених пунктах всіх областей України, окрім АР Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. В результаті польового етапу була зібрана 2041 анкета. Теоретична похибка не перевищує 2,3%.