Ілюстрація REUTERS

Білорусь тимчасово призупинила імпорт української курятини, яєць та інших продуктів птахівництва з Вінницької області через спалах пташиного грипу.

Читайте такожУкраїна проведе консультації з ЄС щодо відновлення постачання курятини - торгпред

Про це йдеться у вказівці департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі.

Відео дня

Згідно з документом, у зв'язку з зареєстрованим випадком захворювання птахів на високопатогенний грип, з 24 січня 2020 року вводяться тимчасові обмеження на ввезення живої птиці, інкубаційного яйця, диких, зоопаркових і циркових сприйнятливих тварин, м'яса птиці, яєчного порошку, меланжу, альбуміну та інших харчових продуктів переробки курячого яйця, а також пуху і пера.

Також припинено ввезення кормів та кормових добавок з птиці, кормів і кормових добавок рослинного походження (крім добавок і кормів для котів і собак, які пройшли термічну обробку).

"Одночасно припиняються всі раніше видані дозволи на ввезення зазначених товарів (вантажів) на територію Республіки Білорусь з Вінницької області України", - йдеться у вказівці.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня цього року ветеринари зафіксували перший з 2017 року випадок пташиного грипу в Україні – на агропідприємстві "Хутір" у Вінницькій області. В результаті фахівці знищили 22 тис. голів домашньої птиці.

23 січня Європейський Союз тимчасово призупинив імпорт з України м'яса і м'ясної продукції з птиці у зв'язку зі спалахом пташиного грипу.