Ілюстрація REUTERS

Ветеринари у Вінницькій області зафіксували перший у лютому випадок захворювання африканською чумою свиней (АЧС) в Україні.

Читайте такожПташиний грип: Білорусь призупинила імпорт курятини та яєць з Вінницької області

Про це йдеться у звіті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

"Згідно з інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з 21.01.2020 за 18.02.2020 був зареєстрований один випадок захворювання африканською чумою свиней, а саме: 15.02.2020 – в ТОВ "Агро-Астра" в с. Коровайна Немирівського району Вінницької області", - йдеться у звіті.

Згідно з повідомленням, у зазначеному господарстві утримується 460 свиней.

Зазначається, що фахівці Держпродспоживслужби вживають заходів з локалізації та недопущення поширення АЧС поза вогнищем захворювання.

За даними проекту "Стоп АЧС", в Україні з 2012 року зареєстровано 513 випадків захворювання на АЧС.

Як повідомляв УНІАН, раніше ветеринари зафіксували три випадки захворювання африканською чумою свиней (АЧС) в Україні з початку 2020 року – один у Рівненській і два в Чернігівській області.

Довідка УНІАН. Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не становить. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.