Ілюстрація REUTERS

Українські аграрії з початку нового маркетингового року (МР, липень 2020 - червень 2021) експортували 1,11 мільйона тонн зерна, що на 1,32 мільйона тонн менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте такожУкраїна готова задовольнити попит Китаю на продукти харчування - віце-прем'єр

Про це свідчать дані аграрного департаменту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

Зокрема, пшениці відправлено на експорт 412 тисяч тонн, ячменю - 301 тисяча тонн, кукурудзи - 396 тисяч тонн, жита - 0,2 тисячі тонн.

Крім того, експортовано борошна пшеничного та інших культур - 12,2 тисячі тонн, що на 8,9 тисячі тонн менше, ніж за відповідний період минулого МР.

Як повідомляв УНІАН, згідно з інсайдерською інформацією, опублікованої компанією "Украгроконсалт", Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у новому маркетинговому році (липень 2020 - червень 2021) планує обмежити експорт пшениці з України до рівня 17,2 мільйона тонн, тоді як в минулому сезоні граничні обсяги експорту пшениці становили 20,2 мільйона тонн.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує урожай зернових і зернобобових культур в Україні у 2020 році на рівні 68 мільйонів тонн, а олійних – 20 мільйонів тонн.