На упаковці з ягодами красувався напис "вирощено в Росії" / скріншот

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну, країна-агресор на міжнародному економічний форумі у Санкт-Петербурзі ще раз продемонструвала всьому світу свої загарбницькі дії щодо українського народу.

Як повідомляє 24 канал, гостей форуму пригощали черешнею, яку окупанти вкрали в українському Мелітополі. Примітно, що на упаковці з ягодами красувався напис "Вирощено в Росії".

Крім того, на форумі були представлені стенди з окупованими територіями України. Як йдеться в матеріалі, організатори заходу явно пишаються "трофейним" українським урожаєм і всіляко намагаються це продемонструвати.

Відео дня

Фото росЗМІ
Фото росЗМІ

Форум та його значення для агресора

Санкт-Петербурзький міжнародний економічний форум - щорічна російська ділова подія для сектора економіки, що проводиться в Санкт-Петербурзі з 1997 року і під егідою президента Росії з 2006 року. Щороку у форумі брали участь понад 10 000 гостей із понад 120 країн.

Цього року, на тлі вторгнення в Україну, Росія досить дивним чином демонструвала світові свою "міць": російські десантники розважали публіку цирковими номерами.

Президент РФ Володимир Путін не тільки традиційно прибув на захід, але і зажадав, щоб під час форуму мобільний зв'язок був відключений, аби уникнути можливих атак безпілотників.

Ситуація в Мелітополі

Мелітополь був окупований росіянами навесні 2022 року. Місто є частиною так званого "сухопутного коридору" росіян до Криму. 

У тимчасово окупованому Мелітополі активно діють сили опору. Періодично з'являються повідомлення про підриви колаборантів та ворожої техніки.

Російські окупанти продовжують кошмарити жителів Мелітополя. Загарбники збільшили кількість блокпостів та посилили обшуки.

Вас також можуть зацікавити новини: