Для розмінування агроземель використовуватимуть зокрема й розміновувальні машини / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Розмінувати українські аграрні землі можна буде упродовж трьох років після деокупації. Про це під час прес-конференції повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"У нас є амбіція завершити розмінування масштабних аграрних земель протягом трьох років після визволення територій. І загалом за 5-7 років закінчити розмінування всієї території України", - сказав він.

Шмигаль розповів, що для розмінування агроземель збираються використовувати дрони, а також спеціальні розміновувальні машини та роботів.

Відео дня

"Вже розпочинаємо виробництво українських розмінувальних машин для наших аграріїв", - додав прем’єр-міністр.

Розмінування території України

За оцінками різних експертів, на розмінування усіх територій Україні знадобляться десятки років та фінансування у мільярди доларів.

Зокрема, Японія обіцяє передати Україні 24 крани для гуманітарного розмінування, а Німеччина - два танки для розмінування Wisent 1 та матеріали для знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів.

Натомість новий міністр оборони України Рустем Умеров ухвалив рішення про створення оперативних груп з координації заходів розмінування при обласних військових адміністраціях. В першу чергу йдеться про Харківську, Миколаївську та Херсонську області.

Вас також можуть зацікавити новини: