Це обмеження посилить позиції України на майбутніх переговорах по газу / фото УНІАН

Німецький оператор OPAL Gastransport GmbH & Co газопроводу OPAL, яким газ надходить з "Північного потоку" на ринки Центральної Європи, заявив про обмеження доступу до потужностей газопроводу з 14 вересня згідно з рішенням Європейського суду.

Читайте такожУ "Нафтогазі" відреагували на рішення Європейського суду з газопроводом OPAL

Про це повідомляється на сайті німецького оператора OPAL Gastransport GmbH & Co.

Відео дня

"Opal Gastransport GmbH & Co. KG обмежить використання частково регульованих пропускних потужностей... відповідно до технічних вимог 14 вересня 2019 року о 6:00 ранку за центрально-європейським часом", - сказано в повідомленні.

Відповідно до постанови Федерального мережевого агентства ФРН від 13 вересня, обмежується використання потужностей в обсязі 15,86 мільйона кВт-год на годину або 34,8 мільйона кубометрів газу на добу.

Як повідомляв УНІАН, Європейський суд загальної юрисдикції скасував розширений доступ російського "Газпрому" до газопроводу OPAL, яким газ надходить з "Північного потоку" на ринки Центральної Європи, що може змусити його більше використовувати газопроводи в Україні та може підсилити позицію України на газових переговорах з РФ.

У травні 2018 року Європейський суд відхилив позови НАК "Нафтогаз України" і польської нафтогазової компанії PGNiG, у яких компанії оскаржили рішення Єврокомісії про надання російському газовому монополістові компанії "Газпром" розширеного доступу до газопроводу OPAL, яким газ надходить з "Північного потоку" на ринки Центральної Європи.

Довідка УНІАН. Німецький газопровід OPAL, побудований у 2011 році, є сухопутним продовженням газопроводу "Північний потік-1", який постачає газ із Росії до країн ЄС. Загальна протяжність газопроводу становить 470 км, а потужність – 36,5 мільярда кубометрів газу на рік.