Зеленський доручив до кінця року завершити анбандлінг «Нафтогазу» / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання перед міністром енергетики та захисту навколишнього середовища Олексієм Оржелем до кінця поточного року завершити процедуру анбандлінгу НАК «Нафтогаз України», спростити процедури приєднання до електричних та газових мереж, а також до кінця квітня реформувати вугільну галузь.

Читайте також«Нафтогаз» розміщує 7-річні єврооблігації на $500 мільйонів

Про це повідомляє прес-служба глави держави за підсумками зустрічі Зеленського з урядом і керівництвом Верховної Ради України, що відбулася в Офісі президента.

Відео дня

За інформацією прес-служби, Зеленський зазначив, що міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель повинен завершити процедуру анбандлінгу НАК «Нафтогаз» до 31 грудня 2019 року. А також до кінця поточного року спростити процедури приєднання до електричних та газових мереж, якими володіють суб'єкти природних монополій.

«До 30 квітня 2020 року Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища має реформувати вугільну галузь", - сказано в повідомленні.

Відзначається, за завданням президента, до кінця наступного року міністерство має підготувати нормативно-правову базу для початку процесу інвентаризації лісових ресурсів України.

Крім того, міністру інфраструктури Владиславу Криклію президент поставив завдання до кінця поточного року забезпечити видачу дозволів на міжнародні перевезення вантажів і рух негабаритних транспортних засобів винятково в електронній формі, а також налагодити ефективний габаритно-ваговий контроль на автошляхах.

Також, за дорученням Зеленського, Криклій повинен до 30 червня 2020 року затвердити перелік об'єктів концесії на 2020-2023 роки і почати підготовку до конкурсів.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня Верховна Рада України прийняла закон, яким передбачається відокремлення газотранспортної системи України (ГТС) від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» (анбандлінг), при цьому об'єкт як і раніше залишиться у власності держави.

Раніше екс-секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк після наради РНБО за участю президента Зеленського заявляв, що реструктуризація шахт, що перебувають у державній власності, є системним рішенням для вугільної галузі, але починатися вона повинна з розуміння того, що робити з гірниками, які та працюють.