Протягом останньої доби в ході відновлювальних робіт у звільнених районах кількох областей вдалося повернути електропостачання та газ тисячам абонентів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Київщина: за добу відновили електрику в 15 населених пунктах. В Ірпені на 96% відновлено газопостачання, а ще два місяці тому тут були запеклі бої", - пише він.

Відео дня

В Чернігівській області також відновлюють роботу електромереж, водоканалу, лікарень і дитячих садочків. У Ніжинському районі на дорозі Р-67 влаштовано тимчасовий проїзд замість зруйнованого. 

На Житомирщині, для відновлення якої уряд у квітні виділив 100 млн гривень, зусилля зосереджують на розбиранні руйнувань в населених пунктах і на дорогах, ремонті комунальних мереж та покрівель, вікон і дверей в будинках.

В деяких районах області, зокрема у Народицькій ОТГ, ще тривають роботи з розмінування.

"Харківщина знову зі світлом! Лише за один день вдалось підключити 5 400 споживачів центру області, також підключено 506 споживачів у селах Кулиничі та Мала Данилівка. Крім того, відновили електрику в селах Баранівка, Козачок, Чорноглазівка, Коробки для 1 667 мешканців", - інформує Тимошенко.

До газу протягом доби підключили понад 3 500 абонентів, а в Харкові запрацював міський транспорт. 

Раніше Тимошенко заявив, що наприкінці травня відкриють рух мостом біля Стоянки Київської області, який був зруйнований через бойові дії.