Чому не всім вимикають світло? / фото УНІАН

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук відповів на одне з найбільш нагальних запитань: чому в деяких будинках вимикають світло, а в інших - ні.

Як він пояснив в ефірі національного телемарафону, це запитання найчастіше ставлять у мережі.

"Чому у мене світла немає, а у сусіда є? Справа у тому, що в Києві та й в інших містах досить висока інтеграція житлової забудови з іншими об'єктами, які не відносяться до житлового фонду. У багатьох будинках "вбудовані" об'єкти критичної інфраструктури... Деякі будинки приєднані на одну лінію з об'єктами критичної інфраструктури", - заявив Сахарук. 

Отже, це означає, що неможливо вимкнути світло в будинку, не вимкнувши його на об'єкті критичної інфраструктури. Тож тому й виникає така ситуація, коли ви сидите без світла, а сусідній будинок - постійно з електрикою. 

"Всі решта будинків вимикають від електропостачання за графіками, які опубліковані на сайтах нашої компанії", - підсумував виконавчий директор ДТЕК.

Відключення світла в Україні

З 10 жовтня Росія почала завдавати масованих ударів по енергетичній інфраструктурі. У зв'язку з чим у регіонах запровадили тривалі віялові відключення.

Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій.

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук в інтерв'ю NYT заявив, що київська влада готується до евакуації мешканців столиці у разі повного припинення електропостачання. Йдеться про ситуацію, коли в місті не буде ні електрики, ні водопостачання, ні водовідведення.

6 листопада погодинні графіки відключення електроенергії застосовують у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.

Вас також можуть зацікавити новини: