Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" ввела в експлуатацію надглибоку(6000 метрів) свердловину № 208 на Березівському родовищі в Харківській області.

Читайте такожЕксперти прогнозують рекордне падіння світового попиту на газ

Про це повідомляється на сайті держкомпанії "Укргазвидобування", що входить в групу "Нафтогаз України".

Відео дня

Згідно з повідомленням, це вже друга розвідувальна свердловина на родовищі, яка показала високий результат і забезпечила збільшення розвіданих запасів. Її добовий дебіт становить 260 тисяч кубометрів природного газу.

Зазначається, що приріст розвіданих запасів за результатами буріння вказаної свердловини – понад 350 мільйонів кубометрів газу. Роботи виконувала бурова бригада "Укрбургаза", який входить до дивізіону "Технічне забезпечення".

Результати буріння двох розвідувальних свердловин дозволять проектувати подальші роботи з дорозвідки Березовського родовища.

Як повідомляв УНІАН, видобуток природного газу в Україні за 2019 рік скоротилася у порівнянні з 2018 роком на 1% - до 20,66 мільярда кубометрів.

Зокрема, видобуток газу найбільшою газовидобувною компанією України "Укргазвидобування" минулого року скоротилася на 3,4% і становила 14,9 мільярда кубометрів.

Найбільша нафтовидобувна компанія України "Укрнафта" у 2019 році видобула 1,16 мільярда кубометрів газу (+7%), а інші компанії – 4,6 мільярда кубометрів (+5%).

У 2019 році Україна скоротила споживання газу на 7% - до 26,4 мільярда кубометрів у порівнянні зі споживанням за 2018 рік.