Держфінмоніторинг відзвітував про роботу / фото УНІАН

Державна служба фінансового моніторингу України в першому кварталі 2019 року підготувала і направила в правоохоронні органи 194 матеріалу про операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та вчиненням іншого кримінального злочину, на загальну суму 10 млрд грн.

Читайте такожРахункова палата розповіла про додаткові ризики невиконання держбюджету

Як повідомила прес-служба Держфінмоніторингу, матеріали направлені в органи прокуратури, фіскальної служби, внутрішніх справ, Служби безпеки та Національне антикорупційне бюро України.

Відео дня

Також, в рамках розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, за перший квартал правоохоронцям направлено 43 матеріали на 1,9 млрд грн.

Крім цього, Держфінмоніторинг направив в правоохоронні органи 25 матеріалів про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму і сепаратизму, і в 17 випадках заблокував кошти на 26,9 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба фінансового моніторингу за 2018 рік підготувала 934 матеріали про операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та з вчиненням іншого злочину, на суму 347,4 млрд грн.