З початку року продано вже 174 об'єкти малої приватизації / фото УНІАН

Надходження в державний бюджет від малої приватизації з початку року станом на початок травня перевищила 190 мільйонів гривень.

Читайте такожПродажу об'єктів великої приватизації почнеться в середині року – Мінекономрозвитку

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Віталій Трубаров, додавши, що в системі "ProZorro.Продажу" виставлено 246 об'єктів малої приватизації, причому з початку року продали 174 лоти.

Відео дня

При цьому він зазначив, що з початку року низка міністерств і відомств так і не передали у відання фонду об'єкти малої приватизації для подальшого продажу.

Найбільшим боржником є Міністерство аграрної політики, яке наразі не передало чотирнадцять підприємств. Далі слідує Мінрегіонрозвитку з п'ятьма підприємствами, а також Мінекономрозвитку та Мінінфраструктури (кожне міністерство не передало за чотири підприємства).

По одному підприємству не передали Кабінет міністрів, Міністерство охорони здоров'я, Держпідприємництва, "Укрбуд" і "Укравтодор".

Як повідомляв УНІАН, 2 січня Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу у 2019 році.

До нього увійшли нові об'єкти й ті, які не встигли приватизувати минулого року. Загалом це 792 об'єкти, з яких 48 – пакети акцій, 92 – єдині майнові комплекси, 190 – об'єкти незавершеного будівництва, 402 – окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення.

До групи малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень.

Надходження від малої приватизації в Україні в січні-березні 2019 року становили 184 мільйони гривень.