До митниць ДФС надійшло 313 заявок для отримання кредиту / фото УНІАН

Державна фіскальна служба України (ДФС) з початку дії механізму надання розстрочки зі сплати податку на додану вартість при ввезенні обладнання (з лютого 2018 року) станом на 1 липня поточного року надала бізнесу розстрочку на суму 11,3 млн євро і 1,4 млн доларів.

Читайте такожГолова ДФС написав заяву на звільнення після відповідної вимоги Зеленського

Про це повідомила прес-служба ДФС.

Відео дня

«Державна фіскальна служба України станом на 1 липня 2019 року прийняла 179 рішень про надання платникам розстрочки податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України на загальну суму 11,3 млн євро і 1,4 млн дол. США. З них по 60 заявках рішення прийнято митницями за погодженням з ДФС, оскільки сума податку, заявлена до розстрочки, становить понад 1 млн грн», - відзначили в прес-службі.

Згідно з повідомленням, найбільші суми розстрочки надані Київською митницею ДФС - 1,9 млн євро і 712,5 тис. дол., Харківською митницею - 2,3 млн євро, Хмельницькою митницею - 1,5 млн євро і 185,5 тис. дол. і Дніпропетровською митницею – 1,3 млн євро.

Також повідомляється, що ДФС здійснила 146 митних оформлень імпорту обладнання з розстрочкою сплати ПДВ на суму 331 млн грн.

Розстрочка надана при ввезенні обладнання для власного виробництва підприємствами легкої промисловості, металообробної промисловості, харчової промисловості, будівельної галузі, а також медичного обладнання та скловиробів.

«Всього станом на 1 липня 2019 року платники податків подали в митниці ДФС 313 заяв про надання розстрочки зі сплати ПДВ. Митницями розглянуто 307 заявок, з яких 80 відмовлено через недотримання обов'язкових вимог, зокрема, за наявності податкового боргу у підприємств, відсутність інформації про предмет або суму контракту», - сказано в повідомленні.

Крім того, 48 заявок відкликані платниками податків, і прийнято рішення щодо митного оформлення з повною сплатою ПДВ.

«Зараз на розгляді у митницях ДФС знаходяться 6 заяв», - уточнили в Фіскальній службі.

Довідка УНІАН. В Україні до 1 січня 2020 року діє норма, згідно з якою контролюючий орган за заявою платника податків надає розстрочку (рівними частинами) сплати ПДВ на термін, зазначений у заяві платника податку, але не більше 24 місяців, без нарахування відсотків, пені та штрафів, при ввезенні на митну територію України обладнання та комплектуючих для власного виробництва. Відповідну постанову про порядок надання такої розстрочки Кабінет міністрів затвердив у лютому 2018 року.