Ілюстрація / REUTERS

Ні для кого не секрет, що китайський виробник смартфонів Meizu за останній час сильно здав позиції. Свіжі дані, які доносяться з Китаю, вказують, що все дуже погано і незабаром компанія взагалі може припинити своє існування.

Читайте такожXiaomi випередила Samsung і вперше стала лідером на ринку смартфонів України

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Нещодавно в Meizu пройшла чергова хвиля скорочень, яка головним чином торкнулася маркетинговий відділ. З початку ж року штат виробника скоротився на третину і зараз в компанії працює до однієї тисячі співробітників. Крім того, в рамках скорочення операційних витрат компанія закрила практично всі роздрібні магазини. Зокрема, якщо у 2016 році мережа роздрібних магазинів Meizu складалася з більш ніж 2700 точок, то зараз їх залишилося лише п'ять в одній китайській провінції", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що лише за цей місяць Meizu втратив двох ключових лідерів. На початку місяця у відставку подав співзасновник та віце-президент Нан. Слідом за ним компанію Meizu залишив провідний розробник Хун Ханьшен, відповідальний за розробку оболонки Flyme OS. Попередні повідомлення вказували, що бізнес Meizu почав розвалюватися після повернення в компанію засновника Хуана Чжана, який у 2017 році провів масштабну реструктуризацію, розділивши компанію на три окремих бренди (Meizu, Blue Charm і Flyme).

На відміну від Sony, LG та HTC, крім смартфонів, у Meizu більше немає жодних істотних джерел доходу. Чи зможе компанія, яка минулого року відзначила своє 15-річчя на ринку, пережити кризу, покаже лише час.

Цьогоріч Meizu відзначилася кількома смартфонами, включаючи флагманський Meizu 16s та його доступніший варіант Meizu 16Xs. Загалом пристрої вийшли досить цікавими за співвідношенням характеристик і ціни, але нікчемна підтримка за межами Китаю зробила свою справу.