Мінсоцполітики направило понад мільярд на нові субсидії / leopolis.news

Міністерство соціальної політики направило 1,1 млрд грн в регіони для виплати субсидій на житлово-комунальні послуги, перепризначені за новими правилами.

Як повідомила прес-служба міністерства, українці отримають кошти одразу за два місяці – травень та червень.

"До банківських установ спрямовуються кошти у сумі 1,1 млрд гривень для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу. Звертаємо увагу, що субсидії будуть виплачені одержувачам відразу за два місяці – травень та червень 2021 року", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що до кінця поточного тижня кошти будуть перераховані на рахунки одержувачів у банківських установах та "Укрпошті" для проведення виплат. Одержувачам субсидій, які отримують кошти через пошту, виплата буде проведена до кінця поточного місяця.

Читайте такожВ Україні почалися затримки з виплатами субсидій: хто і чому не може отримати гроші

Раніше Мінсоцполітики повідомило, що в окремих містах України перепризначення субсидії на наступний період було проведено не в повному обсязі – це може призвести до несвоєчасного отримання громадянами допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

Відомство звернулося до Асоціації міст України з проханням "скоординувати роботу міст для завершення найближчим часом процедури перепризначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які мають на неї право".

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2021 року Кабінет міністрів зробив жорсткішими вимоги при призначенні житлових субсидій. В зв'язку з ухваленими змінами, бажаючі отримувати державну допомогу повинні переоформити документи в будь-який час упродовж п'яти місяців, починаючи з травня.