Аеропорт Ужгорода замовив ремонт туалетів від росіянина за сотні тисяч гривень / фото wikipedia.org

КП "Міжнародний аеропорт Ужгород" замовило у громадянина Росії два капітальних ремонти вартістю майже 400 тисяч гривень.

Як пише "Закарпаття онлайн", в системі "Прозорро" повідомляється, що згідно з однією угодою, підрядник відремонтує вбиральню на другому поверсі адміністративної будівлі аеропорту за майже 200 тисяч гривень. Згідно з другою – кабінет там же. Обидві угоди не деталізовані – об’єм робіт, використані будівельні матеріали та їхня ціна невідомі.

Аеропорт Ужгорода замовив ремонт вбиральні від росіянина за сотні тисяч гривень
Аеропорт Ужгорода замовив ремонт вбиральні від росіянина за сотні тисяч гривень

Зауважують, що обидві закупівлі відбулися без використання електронної системи. Підрядником в обох випадках виступив ФОП Павлюх Володимир Андрійович, який, згідно з даними YouСontrol, є громадянином Росії, але зареєстрований в Ужгороді. 

Відео дня
Аеропорт Ужгорода замовив ремонт вбиральні від росіянина за сотні тисяч гривень

Цей ФОП, що існує з 2005 року, з 2020 року вже отримав 11 замовлень на загальну суму 2,26 млн гривень. З цієї суми 1,64 мільйони заплатив саме "Міжнародний аеропорт Ужгород". Приміром, торік Павлюх ремонтував дах аеровокзалу, внутрішньопортові дороги.

Як росіяни заробляють в Україні під час війни 

Через майже 13 місяців повномасштабної війни в Україні продовжують діяти компанії, частки у яких належать громадянам країни-агресора. Їх понад 40, 9 є у стані припинення.

З жовтня 2022 року бізнесам, пов’язаним з агресором, було заборонено брати участь у публічних закупівлях. До того часу близько 200 компаній, що мають зв’язки з РФ, змогли отримати майже 1 мільярд державних гривень, оскільки перемогли у тендерах.

Вас також можуть зацікавити новини: