Уряд запустив програму грантової підтримки для мікро, малого та середнього бізнесу / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Після війни структура української економіки буде змінюватися в напрямку малого та середнього бізнесу.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), що відбулася в Києві 9-10 вересня.

Він нагадав, що уряд запустив програму грантової підтримки для мікро, малого та середнього бізнесу і буде надалі розвивати її спільно з партнерами.

Відео дня

"Після війни структура української економіки буде змінюватися. Велика кількість підприємств на сьогодні зруйновані. Маючи 7 мільйонів внутрішніх переселенців і 5 мільйонів біженців, нам необхідно буде швидко створити велику кількість робочих місць. Це можливо лише в малому і середньому бізнесі. У цьому напрямку ми та будемо рухатися і створюємо всі необхідні умови. Підтримка українських виробників може стати нашою національною філософією", - підкреслив глава уряду.

Шмигаль також зазначив, що економіка воєнного часу насамперед передбачає економічну і фінансову стійкість, і уряд над цим працює за допомогою міжнародних партнерів.

"Маємо кілька десятків пріоритетних проектів для нашої економіки. Ключові - це підтримка аграрної галузі, підтримка військово-промислового комплексу. Велику увагу приділяємо розвитку енергетики, особливо "зеленої", цифровізації, розвитку ІТ-інфраструктури, підтримці малого та середнього бізнесу", - підкреслив прем'єр-міністр.

Він також сказав, що Україна запланувала трильйон гривень витрат на утримання армії в бюджеті на наступний рік.

Спрощення для бізнесу:

Національний банк України ввів додаткові обмеження щодо використання коштів з гривневих рахунків за кордоном.

З 21 липня НБУ встановив щомісячний ліміт для розрахунків за кордоном з усіх гривневих карток клієнта, відкритих в одному банку, у розмірі 100 тис.гривень (в еквіваленті).

8 серпня 2022 року НБУ скасував частину валютних обмежень для волонтерів та бізнесу.

Згідно з опитуванням, проведеним Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА), станом на 12 серпня бізнес покращив оцінку власної фінансової стійкості.

Станом на 29 серпня 2022 року під окупацією опинилися майже 65 тисяч українських бізнесів.

Вас також можуть зацікавити новини: