Raiffeisen Bank  вводить нові обмеження в РФ / фото ua.depositphotos.com

Австрійський Райффайзен Банк, який залишився на російському ринку, попередив клієнтів у Росії про низку обмежень. Так, з 1 червня фінустанова 2024 року припиняє відкриття нових накопичувальних рахунків. Про це повідомила прес-служба російського представництва банку.

Зазначається, що мова йде про рахунки за тарифами "На щоденний залишок", "До передплати" та "Ключової". Водночас рахунки, відкриті до 1 червня, продовжать діяти. "Ринкові умови суттєво змінилися, і ми бачимо стійке зниження попиту з боку клієнтів на цей вид продукту. З докладними умовами ви можете ознайомитись на сайті. У зв'язку з цим з 1 червня 2024 року змінюються умови тарифів за передплатою", – зазначили у фінансовій установі.

Оновлено о 13:08

Також банк повідомив, що з 10 червня вихідні платежі в доларах США будуть недоступні у зв'язку із вимогами банків-кореспондентів, які здійснюють такі перекази. Зміна стосується всіх клієнтів банку. У фінустанові підкреслили, що не можуть на це вплинути.

Відео дня

Водночас на платежі у доларах обмежень немає. Також обмеження не стосуються платежів інших іноземних валютах.

Raiffeisen не поспішає йти з РФ

Раніше УНІАН писав, що Міністерство фінансів США попередило в письмовій формі австрійський Raiffeisen Bank International (RBI), що його доступ до фінансової системи США може бути обмежений через ділові відносини з РФ.

Водночас Raiffeisen Bank відмовився від пропозиції придбати частку у будівельній групі Strabag російського олігарха Олега Дерипаски за 1,5 млрд євро після тиску з боку Вашингтона.

У 2023 році найбільші західні банки, які залишилися в Росії, сплатили Кремлю понад 800 млн євро податків. Сума зросла у чотири рази, якщо порівнювати із довоєнним періодом, незважаючи на обіцянки мінімізувати російські ризики після повномасштабного вторгнення в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: