Харківський міжнародний юридичний форум / фото прес-служби

З 24 по 28 вересня місто Харків (Україна) уже втретє приймало учасників міжнародного юридичного форуму, який пройшов на базі Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Статус події визначався організаторами заходу. Серед них приймаюча сторона та профільні міністерства, Національна академія правових наук України, місцева обласна державна адміністрація та міська рада. Генеральним партнером заходу виступила відома компанія Simcord, що спеціалізується на створенні нових прогресивних технологій. У форумі взяли участь представники більше ніж двадцяти країни світу – відомі фахівці, політики, експерти з міжнародного та гуманітарного права, представники судової гілки влади.

За п’ятиденний термін учасниками традиційно підіймалися питання євроінтеграції та інші аспекти розвитку економіки та права у сфері інформаційних технологій. Особливу увагу привернуло майбутнє цифрових активів та розвиток технології блокчейн. Детально розглянути зазначені аспекти вдалося завдяки представникам компанії Simcord, які представили декілька ґрунтовних доповідей із зазначених питань. Зокрема, у межах панельної дискусії виступила Вікторія Резчик, спеціаліст із питань ІТ-права, з доповіддю «Правова природа системи Bitbon». Доповідачка акцентувала увагу на перевагах формування економіко-правових відносин у системі Bitbon та розповіла про особливості її роботи.

Змістовним був брифінг Генерального директора компанії Simcord, який Александр Кудь присвятив ролі системи Bitbon у розвитку інформаційної економіки за підтримки технології Блокчейн. Зокрема, наочно продемонстровані можливості системи на реальному прикладі, що зацікавило не тільки бізнес-представників, а й юристів, економістів тощо.

фото прес-служби

У передостанній день форуму відбулася панельна дискусія «Майбутнє цифрових активів: фінансово-правовий погляд». Учасники дискусії порівняли властивості криптовалюти й цифрового активу, визначили особливості правового регулювання крипто валют. У ході дискусії презентовано колективну монографію, присвячену цифровим активам та їх регулюванню за допомогою технології блокчейн.

Учасники дискусії одностайно вирішили, що технологія Блокчейн є революційною та може стати рушійною силою не тільки національної, а й світової економіки. Про це підписано відповідний підсумковий протокол. У документі також наголошено на необхідності правового аналізу Блокчейну та можливостей втілення технології в різні сфери суспільної діяльності. Надалі для реалізації цієї мети буде створено спеціальний Центр та робочу групу з розроблення аспектів технології Блокчейн.

Підписання чергового протоколу очікується 5 грудня 2019 року, коли у Києві проводитиметься засідання Центру розроблення правових рішень у сферах застосування технологій Блокчейн та провідних фахівців із питань стандартів інструментів Блокчейн. Це стане черговим кроком для реалізації проекту цифровізації країни.