фото Володимир Шеремет / УНІАН

В Україні на ринку праці стає популярною спеціальність комірника, на яку на сайтах пошуку роботи спостерігається справжній бум. Лише за тиждень з'явилося близько півтисячі нових пропозицій для комірників.

Про це розповіла "Обозревателю" Олена Кірільєвніна, керівник відділу по роботі з партнерами Jooble - сайту з пошуку роботи. За її словами роботодавці найчастіше просять від потенційних претендентів мати досвід роботи на аналогічній посаді від одного року, знання нормативних актів та основ зберігання продукції. Серед інших вимог - відповідальність, дисциплінованість, робота в команді тощо.

Скільки платять комірникам

Зарплата залежить від графіка роботи, сфери діяльності компанії та регіону її розташування. В середньому за таку роботу в місяць можна отримувати від 9,5 до 14,5 тисячі гривень, проте в деяких компаніях зустрічаються зарплати вище 20 тисяч.

Відео дня

Читайте такожВ Україні змінилася ситуація з вакансіями та зарплатами: кого шукають та скільки пропонують

"Від професіонала потрібно знати різні правила обліку, відвантаження та списання товарів. Наприклад, робота комірника складу автозапчастин буде відрізнятися від роботи комірника продовольчого магазину, якому потрібно досконально знати деталі коректного зберігання продуктів харчування", – пояснює експерт.

Інші популярні вакансії

Перспективними професіями експерт назвала наступні: моряк, медсестра, масажист, брокер, Таємний покупець. Там аналогічно не потрібно знання англійської мови й особливі навички, а також вища освіта.

Також вона відзначила професію кур'єра, яким роботодавці в середньому зараз пропонують від 5 до 22 тисяч гривень.

Як повідомляв раніше УНІАН, за даними опитування, 72,6% українських фахівців готові звільнитися, якщо їхня заробітна плата не підвищуватиметься, решта працівників - 27,4% - до цього не готові.