Фото dp.ua

Державна "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" зупинила виробництво через накопичені борги перед постачальниками: Вільногірський гірничо-металургійний комбінат виявився знеструмлений, на Іршанському гірничо-збагачувальному комбінаті закінчилося дизпаливо.

Про це повідомив член профспілки ПГМК ВГМК Олександр Лапуда, передає "Главком".

"Вчора нам відключили електроенергію. Повністю знеструмлені кар'єр, гідротранспорт й оборотний цикл водопостачання. Зупинена фабрика", - сказав він.

Відео дня

За словами начальника одного з відділів на ІГЗК, на підприємстві закінчилося дизпаливо і комбінат перестав перевозити концентрати на збагачення, «допрацьовуючи склади».

Робочих зміни також перестали завозити в кар'єр.

"Чому керівництво не може налагодити нормально роботу, запитайте в офісу», - сказав він.

У ВГМК теж закінчився дизель.

Читайте такожФонд держмайна екстрено звільнив тимчасового керівника ОГХК Пітера Девіса

Крім цього, в ОГХК вчасно не виплатили зарплати, як пише "Главком". Працівники підприємства кажуть, що це не поодинокий випадок у 2020: виплату зарплат затримували вже тричі цього року - 7 липня, 7 вересня та 7 жовтня.

Як повідомлялося, 2 жовтня Фонду держмайна звільнив т. в.о. голови правління ОГХК Пітера Девіса за "недотримання умов трудового контракту". Звільнений пояснив своє відсторонення тим, що виявив в ОГХК корупційні схеми з відвантаженнями фірмам Віталія Кучука і звільнив відповідальних за цей напрямок заступників – Тетяну Гогенко, Артура Сомова і Юрія Кияшко.  

Зараз ОГХК тимчасово керує призначений ФДМ Артур Сомов.

З початку 2020 ОГХК керує вже четвертий топ-менеджер вищої ланки. Зараз всі процеси в ОГХК координуються із заступником голови ФДМ з корпоративного сектору Денисом Кудіним.

Компанії бізнесмена Віталія Кучука - Керамплюс, MCD, IMMCO, - займаються відвантаженням основної продукції ОГХК з червня цього року. Вони викуповують у підприємства концентрати з дисконтом від ринкової ціни в $20-40 на тонні.

У першому півріччі 2020 року ОГХК знизила виручку від реалізації продукції на 22% до 1,549 млрд гривень порівняно з 2019.

Згідно з планами уряду, компанія підлягає приватизації в 2020 році.